Pasen is weer in aantocht, maar heb jij nog geen idee wat je tijdens het paasontbijt, de brunch of het diner op tafel gaat zetten? Laat je dan inspireren door de producten van lokale ondernemers bij jou in de buurt in de speciale paaseditie van de Boerderijwinkellijst! 

Vanuit de Limburgse leden die actief zijn in de Multifunctionele Landbouw verscheen vorig jaar de eerste editie van de Boerderijwinkellijst en een speciale feestdageneditie in december. Om agrariërs met eigen boerderijverkoop ook nu extra onder de aandacht te brengen en te steunen, is een speciale paaseditie van de lijst samengesteld.

Extra steun
“Wat zich nu in de wereld afspeelt, leidt onder andere ook tot dat prijzen van grondstoffen en voedsel de pan uitrijzen. Het is dan ook extra belangrijk dat we ons bewust zijn van de lokale producten die om ons heen volop verkrijgbaar zijn. Boeren en tuinders houden ons niet alleen gezond, maar zijn essentieel voor onze voedselketen. Hoe korter deze keten is, hoe meer de ondernemer hieraan overhoudt”, vertelt Susanne Görtz, hoofdbestuurder LLTB en portefeuillehouder Korte Ketens en Multifunctionele Landbouw.

Lekker vers
Daarnaast is het volgens Görtz ook eigenlijk niet nodig om producten uit het buitenland voor de Paasdagen in huis te halen.”Er zijn zoveel lekkere verse producten in ieders buurt verkrijgbaar. Waarom zou je dan producten uit het buitenland op het paasmenu zetten? Als LLTB willen we de ondernemers met deze boerderijwinkellijst nog extra steunen en mensen stimuleren om lokaal te kopen.” 

Laat je inspireren
LLTB-leden met een boerderijwinkel konden zich per mail aanmelden voor de boerderijwinkellijst. In totaal hebben twaalf ondernemers een bijdrage aangeleverd. Laat u inspireren door de leukste producten én lekkere recepten voor de paasdagen. Bekijk hier de Boerderijwinkellijst – Paaseditie 2022.