In Altweerterheide grazen de schapen van Heidi van der Pol. De schapen hebben gezelschap gekregen van twee kuddewaakhonden Charlie en Joy. Deze honden komen uit Spanje en hebben als taak de schapen te beschermen tegen wolven en vossen.

De honden moeten nog wennen aan hun nieuwe omgeving. Hierdoor zien ze nu nog veel zaken als een bedreiging voor de schapen en zullen ze waarschuwen door te gaan blaffen. De honden worden nu getraind aan de Nederlandse omgeving. De honden maken echt onderdeel uit van de kudde en mogen daarom ook niet geaaid worden

Om het wennen te vergemakkelijken, helpt het als u de honden passeert om voldoende afstand tot de afrastering en honden te houden, zo zullen Charlie en Joy u minder snel als bedreiging zien. Houdt u uw hond aub aan de lijn, mocht uw hond de wei in komen, dan vormt deze een directe bedreiging van de kudde en zullen de honden in actie komen. Ook als de honden blaffen loop rustig door, dat brengt de rust het snelste terug.