In Nederland blijkt uit onderzoek dat veel kinderen geen idee hebben waar hun voedsel vandaan komt. Wij, als vereniging Boeren van Weert, zijn bereid om hier verandering in te brengen. We gaan rechtstreeks de klas in om kinderen te leren over de oorsprong van hun eten. Want laten we eerlijk zijn, weten waar je eten vandaan komt, is essentieel.

In samenwerking met Voergroep Zuid en Boeren van Nederweert is een interactieve gastles ontwikkeld voor basisschoolleerlingen in de regio Weert. Tijdens deze interactieve les leren kinderen welke producten afkomstig zijn van bijvoorbeeld koeien, varkens, kippen en geiten. Bovendien zullen wij laten zien dat er in de agrarische sector weinig verspilling plaatsvindt; reststromen krijgen vaak een tweede leven. Zo wordt veevoer bijvoorbeeld gemaakt van restproducten zoals brood, koekjes en snoep uit de voedingsmiddelenindustrie. Deze waardevolle kennis delen wij graag met onze passie en expertise voor het vak. Kinderen krijgen de gelegenheid om alle vragen te stellen. Bovendien bieden de wij de mogelijkheid om een kijkje te nemen bij een van onze leden op locatie. Dit kan op afspraak. Kortom, een boeiende en educatieve ervaring voor kinderen, leraren én de Boeren van Weert!

Ben je geïnteresseerd als basisschool in een gratis gastles? Het onderwerp past vaak perfect binnen een van de thema’s die ze op de school behandelen. Aarzel niet om contact op te nemen met ons via contact@boerenvanweert.nl. Neem ook gerust een kijkje op onze facebookpagina en volg ons.