Eind maart verwelkomde ons bestuur Wethouder Thomas van Gemert, Irma Schmitz en Hans Corsten bij familie van Meijl. Uiteraard kregen ze eerst een rondleiding over het kalkoenenbedrijf en hun kinderopvang Hadshoof. Het bestuur ging daarna in gesprek over onze rol als Boeren van Weert in het buitengebied binnen de gemeente Weert. Daar liggen namelijk nog vele uitdagingen die onze aandacht verdienen.

De gemeente vindt onze vereniging een mooi initiatief en ziet hier absoluut meerwaarde in. Gezien de veranderingen in het buitengebied en de nieuwe Omgevingsvisie is het belangrijk om met elkaar in gesprek te blijven en elkaar te ondersteunen. We vinden het mooi om te zien dat we vanaf nu als gesprekpartner voor ontwikkelingen in het buitengebied worden gezien. Samen komen we namelijk verder.

Als vereniging bieden we de gemeente aan om met enige regelmaat een kijkje te nemen bij een van onze leden en kort in gesprek te gaan. Het blijft namelijk belangrijk om naar de praktijk te kijken. Inmiddels is de gemeente zelf al druk om een stap naar de praktijk te zetten, door een tour met collega’s door het buitengebied. Zo wordt het voor iedereen tastbaar en weten we waar we het over hebben. Als vereniging vinden we het belangrijk om te verbinden, elkaar te begrijpen en samen te ontwikkelen.