Op zondag 5 mei staat er een leuke interactieve fietsroute gepland. Maak kennis met een vijftal agrarische familiebedrijven op Boshoven, Hushoven, Leuken en in Swartbroek. Vanaf 11.00 tot 16.30 uur kun je een kijkje nemen achter de schermen bij de dieren, proeven van lokale lekkernijen en genieten van het Weerter buitenleven. Deze dag is leuk voor jong én oud.

Kinderen kunnen zich deze dag kosteloos vermaken op de boerderij. Zo zijn er verschillende springkussens, een skelterparcours, een maïs bad, oud Hollandse spellen en leren ze zelf boter maken. Trek kinderen dus niet de allerbeste kleren aan. Uiteraard is dat niet alles! Er zijn ook producten verkrijgbaar bij foodtrucks, verse melk uit de melktap, roomijsjes en producten (uit de vers-automaat) zoals eieren, vlees, zuivel, aardbeien, asperge en ga zo maar door.

Bovendien biedt deze activiteit ook de mogelijkheid om vragen te stellen en meer te leren over de sector. Let goed op, want er is ook een prijs te winnen als je alle vijf de vragen op ieder bedrijf goed beantwoord! Een leerzame en gezellige dag in de buitenlucht voor het hele gezin.

Meer informatie over de route vind je HIER. De route bedraagt 16,5 km. Voor consumpties wordt een bijdrage van €1,- gevraagd.